Durant la sessió també es va aprovar la reelecció de Maria Rosa Carafí com a jutgessa de pau de Gelida.
El Ple de l’Ajuntament de Gelida ha aprovat per unanimitat aquesta setmana cedir a la Generalitat de Catalunya un terreny situat al polígon industrial de Can Panyella per a la construcció d’un Parc de Bombers nostre municipi. El solar, amb una superfície de 1.452 m2, propietat de l’Ajuntament de Gelida, està situat al Camí de Can Valls.
Aquesta cessió respon a la voluntat de l’actual equip de govern de donar continuïtat al conveni signat l’any 2012 entre l’Ajuntament i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que determinava la cessió gratuïta d’un terreny en el qual s’ha de construir un nou parc de bombers al municipi, i que mai s’havia materialitzat per part del consistori gelidenc. Un terreny que es lliurarà exempt de tota mena de càrregues i gravàmens.
Ara s’estableix un termini d’informació pública de 30 dies, amb publicació de l’acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i al Butlletí Oficial de la Província, com també al tauler d’anuncis de l’Ajuntament, a fi de que qualsevol interessat pugui presentar en l’esmentat termini les al·legacions o reclamacions que tingui per convenient. De no presentar-se reclamacions s’aprovarà per ple, després d’informar a la Generalitat de Catalunya, la cessió gratuïta de forma definitiva.
Aquest nou parc de Bombers ha de suposar una millora important en el servei dels Bombers voluntaris, on podrien disposar d’instal·lacions en bon estat, i sense els actuals problemes d’estabilitat i fonamentació que presenta l’actual parc de bombers, amb totes les instal·lacions necessàries diferents accessos, vestidors, serveis, menjador i cotxeres, entre d’altres espais. I, per altra banda, el futur trasllat del parc de bombers a aquest espai permetria una millor utilització de l’espai que actualment ocupa el parc, a prop d’instal·lacions educatives, i també una millor mobilitat per als propis serveis de bombers.
El ple ratificar la reelecció i va confirmar ahir l'elecció pel càrrec de jutgessa de pau titular per part de la senyora Maria Rosa Carafí, com a única candidatura presentada en el termini establert. D'aquesta forma, Maria Rosa Carafí continuarà al capdavant del jutjat local quatre anys més. Un punt aprovat per la unanimitat dels 13 regidors del consistori.
En la sessió d’ahir també es va aprovar, amb 12 vots a favor 1 l’abstenció de la CUP, el compte de gestió recaptatòria de multes de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona corresponent a l'any 2020 i l'addenda per l'actualització del conveni sobre l’assumpció de les funcions d’assistència en la gestió econòmica local amb la Diputació de Barcelona.
En l’apartat de mocions dels grups polítics es van aprovar per majoria absoluta per 7 vots a favor - dels partits d’ERC, Gelida en Comú, Gelida per la República i la CUP - i 6 abstencions – del PSC – la moció d'ERC i Gelida per la República de suport a l'amnistia, que reclama l'aprovació per part de les Corts espanyoles d'una Llei d'Amnistia i demanar la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics, així com que es reparin els danys causats a les persones represaliades.
En aquesta línia també es va aprovar la moció de la CUP de suport a Pablo Hasél i la preservació del dret de llibertat d'expressió i la moció de la CUP, encapçalada també per Gelida per la República, per donar suport als encausats i encausades per les manifestacions al Pertús per exigir als òrgans judicials que cursin l’arxivament de la causa judicial contra els manifestants de la Jonquera del novembre de 2019.
D’altra banda, el plenari va refusar la moció de la CUP que portava per títol “El poble paga, l’ajuntament amaga. Una conxorxa d’enzes” amb 10 vots en contra –de PSC i ERC – 2 abstencions - Gelida en Comú i Gelida per la República – i un vot a favor – CUP -.
Finalment, en el ple es va presentar la moció a favor de la diversitat de gènere i per la igualtat de drets de les persones trans, plantejada per urgència per Gelida en Comú, que insta al Govern espanyol i al Ministeri d'Igualtat per crear un marc legal en matèria de drets trans que garanteixi la plena igualtat, fonamentat en la despatologització, en el reconeixement de la diversitat de gènere, en l’autodeterminació de la identitat de gènere i en l'abordatge integral de polítiques per intervenir en les desigualtats estructurals que viuen les persones trans i a dotar aquestes polítiques dels fons necessaris i a transferir-los a la Generalitat de Catalunya per a què pugui implementar-les, així com d’altres obligacions legals i econòmiques per a la Generalitat de Catalunya. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups del ple.
El ple municipal va finalitzar amb l’apartat de precs i preguntes dels grups a l’oposició i del públic participant.
Es pot recuperar el ple al canal de Youtube de l’Ajuntament o a Ràdio Gelida a la Carta.