Aquesta Festa Major més que mai NO ÉS NO!

Dijous, 16 d'agost de 2018 a les 00:00

Aquesta Festa Major als carrers, durant la nit i durant el dia, la festa és per tothom, no tot val. Recorda, només sí vol dir sí! La diversió sense agressió!

La música, la tradició i el bon ambient haurien de ser els protagonistes de qualsevol acte festiu, però també poden ser escenari d’agressions sexistes que queden amagades entre la multitud. Des de Gelida es creu en la necessitat de donar resposta a les agressions i comportaments sexistes, tant en forma d’assetjament, violència, mirades i actituds lascives, tocaments corporals sense permís o comentaris ofensius o degradants i agressions LGTBIfòbiques. Aquestes diferents tipologies d’agressions i comportaments poden tenir lloc també durant les activitats festives.

Per eradicar aquests comportaments, garantir la seguretat i el gaudi de totes les persones, la Festa Major incorporarà enguany un Punt Lila, que s'emmarca en la campanya de Respecte que l'Ajuntament ha presentat per aquestes Festes sota el lema FESTA SÍ, RESPECTE TAMBÉ!. Aquest Punt Lila s’ubicarà el divendres 17 i el diumenge 19, a l’Institut Gelida, de 2 a 5h, i dissabte 18, a la Pista Jardí de l’UCG, de 3 a 6h. En el Punt Lila informaran, atendran i donaran suport per tal d’erradicar aquest tipus de comportaments. Cal recordar que només un sí és un sí, és a dir, si una de les parts no diu que sí, aleshores és un no.

Cal recordar també, que tothom que ho necessiti pot contactar amb els següents telèfons d’interès:

Policia Local 93 779 24 70

Emergències 112

Contra la violència masclista 900 900 120

Darrera actualització: 17.08.2018 | 11:18