L’Ajuntament de Gelida aprova per unanimitat els projectes pel Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local 2010

Dimecres, 3 de febrer de 2010

Ple extraordinari del dimarts 2 de febrer de 2010

L’Ajuntament de Gelida ha presentat 8 projectes al Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibiliat Local 2010 (FEOSL) en àmbits com la tecnologia, l’educació, el medi ambient o l’accessibilitat. Dels 713.616€ que rebrà Gelida d’aquest fons, un 20% anirà a parar directament a actuacions d’interès social, com són l’assistència a persones dependents, accions socials concretes o cobrir despeses de professionals en aquest àmbit.

Pel que fa els projectes que l’equip de govern (PSC) i tots els membres de l’oposició (ERC, CiU i ICV) han votat favorablement, destaca la millora dels vestidors del gimnàs de l’Escola Montcau i l’adequació de la llar d’infants El Cérvol Blau. A més, en aquesta mateixa llar s’inclou un projecte d’instal·lació d’energia solar tèrmica per al recolzament de l’aigua sanitària. Per altra banda, es presenta també el projecte d’instal·lació d’un ascensor al Centre Cultural Municipal per tal de fer desaparèixer les barreres arquitectòniques que actualment té aquest edifici municipal.

A nivell tecnològic, es presenta un projecte d’instal·lació d’una xarxa de comunicació sense fil, que donarà servei wifi als edificis municipals i puntualment en alguns indrets de la població (places o parcs), a més de permetre crear una xarxa Wimax que interconnectarà tots els edificis municipals i donarà servei a noves aplicacions en un futur.

Altres projectes que es presenten al FEOSL és l’adequació i senyalització del camí que va del nucli de Gelida al barri del Puig, conegut com a Camí del Mig i la recuperació ambiental de la zona que hi ha davant de les barbacoes de Can Torrents.

Finalment, i també dins dels projectes mediambientals, s’instal·larà una minideixalleria pel tractament de residus. Aquesta minideixalleria és un nou sistema de contenidor en el qual s’hi pot dipositar, per al seu futur tractament, diferents residus sòlids de petit format que per la seva naturalesa caldria portar a la deixalleria. Aquest sistema de contenidor conté dipòsits individuals, independents i estancs que faciliten la recollida de múltiples residus sòlids urbans d’ús domèstic i de reduïdes dimensions (CD/DVD, cartutxos d’impressora , bolígrafs i retoladors , piles i bateries de mòbil, bombetes, etc).

Els 8 projectes que presenta l’Ajuntament de Gelida al Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local tenen un cost de 570.607 € i han d’estar executats abans del 31 de desembre de 2010.

Amb aquest Fons Estatal aprovat pel Consell de Ministres el 23 d’octubre de 2009, el Govern de Madrid dóna continuïtat al Fons Estatal d’Inversió Local 2009 que han finançat més de 30.000 projectes a tot l’estat i ha permès generar més de 421.000 llocs de treball. Amb aquest nous fons s’intenta crear més llocs de treball, però sota una nova perspectiva basada en l’economia sostenible, amb projectes relacionats amb les noves tecnologies, les energies renovables, l’estalvi energètic, el millor ús de l’aigua, les inversions mediambientals i el suport a les actuacions d’interès social. A més, els projectes han de ser de competència municipal, de nova planificació i d’execució immediata.
Darrera actualització: 26.02.2015 | 00:00