Gelida en la zona de prealerta del Pla Neucat prevista per avui

Dimecres, 25 de gener de 2017 a les 09:40

Protecció Civil posa en prealerta el pla NEUCAT per la previsió de nevades en cotes baixes a diferents punts de la Catalunya Central i del litoral i prelitoral central. No es preveu una nevada ni extensa ni abundant però caldrà seguir-ne l’evolució donat que es poden produir precipitacions en forma de neu granulada.

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indiquen que l’entrada d’una massa d’aire fred pot portar nevades, a partir del migdia, a punts del litoral i prelitoral central i de Tarragona, comarques de la Catalunya Central i a l’Alt Pirineu. La cota de neu es situarà al voltant dels 400 metres i puntualment per sota. Localment les precipitacions seran en forma de neu granulada/calabruix, tot i que no s’esperen acumulacions destacables.
De cara a la mobilitat per aquestes zones, cal estar atent de les previsions meteorològiques i consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes que sapigueu posar, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible.
En la mesura del possible, Protecció Civil recomana que s’avanci la mobilitat de camions abans del migdia, quan la nevada podria afectar algunes de les vies principals.

Darrera actualització: 25.01.2017 | 09:42