Es presenta una campanya de RESPECTE per Festa Major

Dijous, 16 d'agost de 2018 a les 00:00

Amb motiu dels actes de la Festa Major de Gelida, l'Ajuntament vol prevenir el vandalisme, l'abús en el consum d'alcohol i drogues i, especialment, evitar les agressions sexistes.

Amb el lema "Festa sí, Respecte també!" l'Ajuntament de Gelida vol impulsar el respecte i instar a la responsabilitat de tots i totes perquè la Festa Major no s'aprofiti per dur a terme actituds ofensives envers els altres i el mobiliari, i conscienciar sobre el consum responsable d'alcohol, i en especial durant els dies de festa.

La campanya que gira al voltant de tres eixos principals:

- El respecte a mobiliari urbà i l'entorn, intentant prevenir els actes incívics, amb el lema "Gelida és de tots, respecta-la!".

- El respecte a un mateix i evitar l'excés de consum d'alcohol i drogues durant aquestes celebracions, amb el lema " Gaudeix, balla i no et passis! Respecta’t!"

- El respecte als altres i evitar actituds ofensives vers les dones, amb el lema “No és no! Res de Violència sexista!”. El principal objectiu és prevenir les agressions masclistes als diferents espais d'oci i esdeveniments al municipi. Entenem per agressions sexistes des dels assetjaments quotidians més o menys subtils (mirades i comportaments lascius, tocaments corporals sense permís, comentaris ofensius o degradants, etc) que acostumen a estar força normalitzats i a no ser identificats com a formes de violència, fins a les agressions sexuals de caràcter més greu.

La campanya busca la màxima incidència en els actes de festa major, que tindrà els seus plats forts a partir del 17 d'agost, i ho farà amb cartells informatius, pancartes situades a dos punts visibles del municipi i amb la difusió mitjançant fulletons informatius.

Darrera actualització: 16.08.2018 | 13:30