Oberta la gestió d’autoritzacions per a les fogueres de Sant Joan

Divendres, 12 de juny de 2020

Oberta la gestió d’autoritzacions per a les fogueres de Sant Joan, durant la revetlla del dia 23 al 24 de juny de 2020

Us informem que ja està actiu el servei a l’EACAT per a la gestió d’autoritzacions per a les fogueres de Sant Joan, durant la revetlla del dia 23 al 24 de juny de 2020.

Amb aquest servei podreu lliurar als sol·licitants dels vostres municipis autoritzacions per a les fogueres tradicionals que es realitzen durant la revetlla amb unes condicions fixes preestablertes prèvia autorització que us faran arribar els Agents Rurals, en el cas de municipi de no alt risc d’incendi, o el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals en el cas de municipi d’alt risc d’incendi.

El procediment per a poder realitzar aquest tràmit és el següent:

  • Omplir la sol•licitud que s’adjunta (M0276-D06 Sol·licitud fogueres Sant Joan col•lectives ajuntaments.doc), registrar-la degudament i enviar-la a l’oficina del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que s’encarregarà de registrar-la (podeu fer servir la tramitació genèrica de l’EACAT amb el títol “Sol·licitud Col·lectives Sant Joan – EACAT”, per a una millor identificació del document). Si us plau, avanceu aquesta sol·licitud via correu electrònic a aarcas@gencat.cat per tal d’avançar el tràmit.
  • Un cop rebeu per part del CAR o el SPIF l’autorització, s’activarà el servei per al vostre ens a l’EACAT, i mitjançant la “Guia Ajuntaments FOGUERES SANT JOAN EACAT 2016.pdf” podreu gestionar aquestes autoritzacions, molt semblant al servei de comunicacions de crema, tot i que no s’escau escollir data ja que està fixada.

És important per tal de poder inspeccionar les fogueres abans de que s’iniciïn, que es detallin les coordenades UTM (ETRS89) quan es registra l’autorització a l’EACAT. S’adjunta breu guia de com es poden recollir aquestes dades al visor de l’ICC (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya), de manera ràpida i fàcil.

Les condicions preestablertes, entre d’altres:

  • Distància mínima a terreny forestal: 50 m.
  • Radi net de vegetació al voltant de la foguera de 10 m.
  • Fogueres a menys de 200 m. de terreny forestal han d’estar vigilades amb una dotació de 300 litres d’aigua amb motobomba extintora, o bé un hidrant d’incendis o similar.
  • Fogueres entre 201 i 500 m. de terreny forestal han d’estar vigilades i han de disposar d’aigua suficient per apagar la foguera en qualsevol moment, amb un mínim de 4 motxilles d’aigua (60 litres) o equivalent.
  • L’activitat només es podrà començar amb vent encalmat. Amb una velocitat sostinguda de vent superior a 10 km/h.
  • En cas d’activació del Pla Alfa nivell 2, el responsable de l’autorització ha de consultar a l’ajuntament la viabilitat per a la realització de la foguera.
  • Cal apagar les brases amb aigua un cop acabada l’activitat.

Les condicions preestablertes que estableix aquest procediment són d’obligat compliment. En casos en que no es puguin acomplir, s’haurà de realitzar sol•licitud a títol individual (model M0275-D01 Sol·licitud individual) i no mitjançant aquest procediment, enviant-la com qualsevol altre activitat, i avançant-la si us plau per correu electrònic a caraltpenedes.dmah@gencat.cat còpia a aarcas@gencat.cat.

Darrera actualització: 12.06.2020 | 10:21