Gelida forma part del projecte "Vies Blaves"

Divendres, 5 d'agost de 2016 a les 13:48

La Diputació de Barcelona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, ha engegat un projecte de rehabilitació de la llera del riu Llobregat i els seus afluents Anoia i Cardener sota la denominació “Vies Blaves”.

Neix un ambiciós projecte anomenat “Vies Blaves”, que establirà recorreguts i convertirà en transitables més de 300 quilòmetres a la vora del riu per tal que s’hi puguin fer excursions a peu o recorreguts en mitjans no motoritzats. 

El pressupost global aproximat del projecte, que estarà enllestit l’any 2019, és de 25 milions d’euros que assumeix íntegrament la Diputació de Barcelona. La Via Blava Anoia, que afecta entre d’altres al municipi de Gelida, té un pressupost aproximat de 6 milions. 

Pel que fa a les fases i als terminis d’execució d’aquest projecte es preveu que al setembre comencin els tràmits per a la contractació del projecte via Blava Cardener i la segona fase de la Via Blava Anoia (la primera fase està apunt d’aprovació del projecte executiu ja redactat). 

La finalització de les obres de la 1a. fase de la Via Blava Anoia està prevista per a finals del 2018 – inicis del 2019. Amb posterioritat s’executaria la 2a. fase preveient la finalització de les obres de tot el projecte a finals del 2109, inicis del 2020. 

Per a l’alcalde Lluís Valls, “aquest projecte té molta transcendència per al nostre poble. Amb la restauració de la llera del riu, els gelidencs i gelidenques disposaran d’un nou espai natural de lleure, a la vegada que possibilitarà connexions amb altres municipis que es podran recórrer a peu, en bicicleta, o a cavall. Sens dubte, aquest és un projecte medi ambiental, turístic i de promoció del que ens hem de sentir molt satisfets”. 

Abans que es possés de manifest aquest projecte, l’alcalde va mantenir, a primers de febrer, una reunió amb l’alcalde de Martorell, per valorar una acció conjunta de diferents municipis per restaurar la llera del riu Anoia. Al mateix temps, al mes de març va reunir-se amb el Vicepresident segon de la Diputació, Marc Castells, alhora President delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i alcalde d’Igualada, per exposar-li aquesta mateixa proposta. Una proposició que encaixava plenament amb el projecte “Vies Blaves”. Finalment, el dia 1 de juliol, l’alcalde de Gelida va assistir a la presentació d’aquest projecte.

Darrera actualització: 05.08.2016 | 13:52