Gelida es prepara per a les VII Jornades de Memòria Històrica

Dimecres, 6 de juny de 2018 a les 08:00

La regidoria de Cultura presenta una nova edició de les Jornades de Memòria Històrica de Gelida que es desenvoluparà del 29 de juny a l’1 de juliol, amb un documental, una sortida per visitar el Museu Memorial de l’Exili a la Jonquera i una exposició.

Les Jornades comencen el divendres dia 29, a les 19h a la Sala d’Actes del Centre Cultural, amb la projecció del documental “Grietas”, dirigit per Xuban Intxausti i amb guió de Lluís Alcaraz, amb motiu del 40 aniversari d’Amnistia Internacional. Cinc històries reals que reflecteixen les principals esquerdes en drets humans a Espanya. Un llargmetratge real, dur, emotiu i molt respectuós.

El dissabte dia 30 es farà una sortida a La Jonquera per visitar el Museu Memorial de l’Exili. El MUME és un espai per a la memòria, la història i la reflexió crítica, que ofereix una mirada amplia que vincula el passat amb el present, perquè els conflictes que provoquen exilis han estat una constant en la història del segle XX i encara ho són avui. El preu és de 40€ i inclou desplaçament, entrades, visita, degustació i dinar al celler “La Vinyeta” de Mollet de Peralada (DO Empordà). Cal formalitzar la inscripció al 93 779 01 46, ci@castellgelida.org o al 93 779 00 58, cultura.gelida@diba.cat, abans del 15 de juny.

I diumenge 1 de juliol s’inaugura l’exposició “Montserrat Roig, cronista d’un temps i d’un país”, produïda pel Memorial Democràtic. Aquesta mostra ens parla de l’escriptora des de diferents perspectives: la infantesa, el franquisme, el feminisme, el catalanisme, el compromís social, la seva vida com a escriptora i periodista, la passió pel teatre i la denúncia que va fer del nazisme. La inauguració serà a les 12h i es podrà visitar fins al 29 de juliol, a l’Espai 1880 – Antic Vestíbul de la Casa de la Vila,  de dilluns a divendres, de 9 a 14h, els dissabtes, de 12 a 14 h i de 19 a 21h, i els diumenges i festius, de 12 a 14h.

Darrera actualització: 12.06.2018 | 12:31