Santa Llúcia Solidària 2017

Divendres, 29 de setembre de 2017 a les 16:56

El premi /guardó Santa Llúcia Solidària és una iniciativa de l’Ajuntament de Gelida i la Comissió de Festes de Santa Llúcia, que va néixer l’any 2000 amb la intenció de fomentar l’esperit de solidaritat de la Festa de Santa Llúcia.

Des de la seva creació, s’han premiat diverses ONG del municipi, de la comarca i d’arreu. La Festa de Santa Llúcia, té orígens històrics, lligats a la celebració litúrgica i a la realització d’una escudella comunitària. Aquesta es confecciona mercès a una comissió, que vetlla per la gestió dels donatius alimentaris i econòmics que es recullen. També procura la seva confecció, i el posterior repartiment, el dia 13 de desembre, dia de Santa Llúcia. En èpoques de precarietat, l’escudella servia per cobrir un àpat, al mig de l’hivern de les persones més necessitades. Abans de la Guerra Civil, tenia fins i tot finalitats assistencials i funcionava com una mútua, tant dels seus afiliats, com de les persones malaltes del poble.
Així, aquest guardó, rememorant el caràcter assistencial i social de la mateixa, vol entregar-se a organitzacions que es dediquin o tinguin un programa destinat a aquests fins, i en especial, a l’eradicació de la fam.
 

Darrera actualització: 19.10.2017 | 18:56