Manifest de l’Ajuntament de Gelida amb motiu dels atemptats del 17 d’agost de 2017

Dissabte, 19 d'agost de 2017 a les 00:00

Davant els atemptats comesos a Barcelona i Cambrils el passat dijous dia 17 d’agost de 2017, des de l’Ajuntament de Gelida manifestem: 

  • El nostre més enèrgic rebuig a l’atemptat que el grup terrorista Estat Islàmic ha reivindicat a la ciutat de Barcelona, i que de moment compta amb 14 víctimes i més d’un centenar de ferits, i també als fets ocorreguts a Alcanar i l’intent d’atemptat terrorista a Cambrils.
  • El nostre suport, escalf i estima cap a les víctimes, els seus familiars i amics, així com a totes les persones que han ajudat en tot el que ha estat possible. 
  • El nostre més sincer agraïment a tots els cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions i organitzacions, empreses i entitats ciutadanes que han fet tot el possible en aquests difícils moments, així com totes les persones que a títol individual han ajudat, ajuden i ajudaran en tot el necessari.
  • La Rambla de Barcelona és l’artèria de vida de la capital del país, un lloc de trobada, de mestissatge, de respecte i de civisme, una mostra del què són els nostres pobles i ciutats. Si el seu era canviar-ho, no ho aconseguiran. Avui també, a Gelida, ens refermem, en la voluntat de seguir construint uns pobles i ciutats, on els valors siguin el respecte, la llibertat i la pau. 
  • Abans de Barcelona, han estat moltes les ciutats que han patit la barbàrie del terrorisme, sempre ens hem solidaritzat amb totes. Ara ens ha tocat més aprop, i en conseqüència seguirem lluitant units, amb totes les ciutats i països del món per defensar la democràcia, la llibertat i la pau. Contra la por, sense por.
  • El terrorisme vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món. Nosaltres no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat. Ni el Yhadisme Salafista, ni cap de les mostres de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants, i respectuosos amb totes les formes de pensar.

Avui, molts gelidencs i gelidenques ens trobem plegats per celebrar aquest acte de Festa Major, envaïts per la tristesa i el record però també amb el ferm convenciment de que malgrat el succeït no ens doblegaran ni ens canviaran la vida. Tenim unes conviccions molt profundes sobre la convivència, la pau i la llibertat. Convençuts com estem que junts som més forts, perquè junts serem invencibles davant el terror que provoquen aquests atemptats, ara és un bon moment per refermar el nostre compromís infrangible vers la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau.

Darrera actualització: 24.08.2017 | 10:38