L’Ajuntament de Gelida millora l’enllumenat públic del municipi

Dilluns, 18 de febrer de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament inicia les feines de substitució de més de 1396 lluminàries a tecnologia LED a tot el municipi en aquest primer trimestre del 2019 per la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat exterior de diverses zones del municipi

Aquesta inversió del pla d'adequació per les millores de funcionament i d'estalvi energètic en l'enllumenat públic, inclosa en el nou contracte de manteniment de l’enllumenat públic amb l’empresa Aluvisa, té un pressupost de 890.257,50€.

Les principals actuacions, que s’executaran en aquest primer trimestre del 2019, consisteix en la substitució de lluminàries antigues que generen contaminació lumínica i ineficients, per lluminàries que incorporen tecnologia LED, la millora dels quadres elèctrics dels subministraments d'enllumenat públic, millorant addicionalment les instal·lacions en cas de sobretensions, així com, la instal·lació d'un sistema de tele gestió punt a punt en 1322 lluminàries i incorporació d'un sistema de control de flux per tal que conjuntament es pugui obtenir un estalvi energètic i es millori el temps de resposta en casos d'avaria de l'enllumenat públic.

Altres actuacions incloses en aquest pla, són la renovació de l'enllumenat del camp de futbol municipal a tecnologia LED i la instal·lació d'un sistema d'il·luminació ornamental per l'església de Sant Pere i el seu campanar.

Aquestes millores aportaran més sensació lumínica, no aportant més llum, sinó aprofitant les noves fonts de llum per repartir-la de forma més òptima, obtenint una major uniformitat. A banda d’aquest important canvi de lluminàries, s’actuarà puntualment en llocs concrets per millorar la xarxa actual d’enllumenat i donar un millor servei al ciutadà.

Els criteris de renovació de l’enllumenat de l’espai públic que s’han establert tenen en compte el compliment dels requeriments legals d’il·luminació dels carrers que indica la normativa d’enllumenat exterior, en funció del trànsit, tant de vehicles com de persones.

Darrera actualització: 22.02.2019 | 09:20