L'Ajuntament de Gelida congela els impostos i les taxes per al 2017

Dijous, 27 d'octubre de 2016 a les 11:46

El Ple de l’Ajuntament de Gelida, en sessió celebrada aquest passat dimarts, va aprovar, amb els vots favorables dels grups del govern municipal, PSC i ICV, i els vots contraris dels grups de l’oposició, ERC, CDC i la CUP, les ordenances fiscals per a l’exercici 2017.

Amb una clara i explicita voluntat de no incrementar la pressió fiscal dels veïns i veïnes, i atenent a la crítica situació de moltes famílies, la proposta presentada congela tots els impostos i les taxes, mantenint els valors i les bonificacions aprovades durant l’any 2016. 

Des de fa més de quatre anys els impostos i les taxes més destacables no han estat incrementades: IBI - baixant el tipus impositiu en funció de l’increment del coeficient d’actualització dels valors cadastrals que establia l’Estat -; vehicles; construcció; recollida de residus; llicencies urbanístiques, entre d’altres. 

En qualsevol cas, i en referència a les ordenances per al 2017, cal esmentar que les úniques modificacions plantejades, més enllà de les que venen motivades per al compliment i/o adaptació a les noves normatives vigents d’aplicació de les pròpies ordenances, per assolir una millora de la gestió administrativa dels tributs, han estat l’increment al 75% de la bonificació de la quota de l’impost de vehicles, per a tots aquells vehicles que per la seva classe de carburant utilitzat, o per les característiques del seu motor, produeixen menor impacte ambiental. 

Tanmateix, s’ha ajustat per als mesos de setembre i desembre, el preu de la quota de permanència del servei de menjador als criteris que marca l’ordenança. 

Per altra banda, en la taxa de prestació del servei de control i inspecció del registre de gossos i altres animals, i servei de prevenció sanitària, s’han introduït diferents valors que fan referència a la recollida dels animals, estada, manutenció, custòdia i la identificació de l’animal mitjançant la col·locació del microxip. 

La resta d’impostos i taxes no han sofert cap increment pel que fa al seu import.

Darrera actualització: 27.10.2016 | 11:48