Els llibres d’actes del Ple Municipal antics ja estàn on-line

Dijous, 7 de febrer de 2019 a les 00:00

Les actes del Ple de l’Ajuntament de Gelida ja es poden consultar en línia gràcies al programa de digitalització de documents que realitza l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona. Aquest programa consisteix en la digitalització de la documentació dels ajuntaments adherits a la Xarxa d’Arxius Municipals (XAM), de la qual forma part l’Arxiu Municipal de Gelida des de l’any 2005, per tal de garantir la consulta i l’accessibilitat dels documents, i alhora millorar-ne la seva conservació.

En aquesta primera fase s’han digitalitzat els Llibres del Comú (1644-1856) i els llibres d’actes dels Plens de l’Ajuntament (1832-1969), és a dir, més de 10.000 documents. Durant l’any 2019 està previst que es digitalitzin la resta de llibres d’actes fins arribar a l’actualitat, uns 6.000 documents més aproximadament junt amb altra documentació que tingui valor històric.

La documentació digitalitzada es pot consultar al portal Arxius Municipals Digitals (AMD) https://www.diba.cat/amd/. Actualment, l’AMD facilita l’accés i la difusió dels llibres d’actes de gairebé un centenar de municipis de la demarcació de Barcelona. Les actes del Ple de l’Ajuntament són una font d’informació essencial en relació a la vida política, econòmica i social dels municipis.

Darrera actualització: 07.02.2019 | 10:33