Avui s'inicien les tasques per finalitzar l'estudi i dur a terme la reparació del Funicular de Gelida

Divendres, 9 de juny de 2017 a les 16:55

Avui s'inicien les primeres tasques, directes sobre el camp, per dur a terme l'estudi integral i poder trobar les millors solucions per reparar definitivament el Funicular de Gelida. Per aquest motius, es fa el desmuntatge de les caixes i el seu trasllat a un taller de Rubí on poder executar l'estudi.
Després del compromís de FGC i la Generalitat per dur a terme la reparació de l'avaria del Funicular de Gelida, es van fer una sèrie d'estudis previs per determinar quin ha de ser el procediment adequat per a fer les tasques.

Com a resultat de l’informe, de l’enginyer Walter Sehnal, es ratificava la possibilitat que el Funicular de Gelida pugui ser sotmès a un procés de rehabilitació que eviti la substitució integral dels vehicles, per a la qual es disposa ja d’un Plec de Condicions Tècniques.
Per tal de confirmar aquesta possibilitat, es requereix una inspecció de major envergadura, que només pot ser feta desmuntant els cotxes i traslladant-los a un taller on dur a terme diferents assaigs no destructius (per exemple, inspecció per ultrasons dels bastidors).
Un cop situades en aquest taller, es procedirà a la campanya d’inspeccions, dirigida pel propi enginyer Sr. Sehnal, quin resultat permetrà que quedi definida de forma unívoca quines son les actuacions que finalment cal escometre (rehabilitació parcial o substitució total).
Fotografies cedides per Ràdio Gelida

Darrera actualització: 09.06.2017 | 17:02

Imatges

Funicular de Gelida