Activat el Pla NEUCAT de Protecció Civil en fase de PREALERTA

Dilluns, 26 de febrer de 2018 a les 00:00

Davant la previsió de possibles nevades a cotes baixes s'ha activació del Pla de Protecció Civil NEUCAT en fase de prealerta. A partir d’aquest moment s’activen un paquet de mesures preventives a l’espera de l’evolució meteorològica.

La Brigada municipal ha preparat el material necessari en cas que finalment es produeixi un episodi de neu. Així mateix, es preveuen mitjans externs de maquinària pesant per a la retirada de neu, si es requereix.  

Els darrers informes meteorològics preveuen la possibilitat de nevada a la nostra zona al voltant de les 9 del vespre, tot i que caldrà està pendent de la seva evolució. Des dels mitjans municipals s’informarà oportunament de l’evolució d’aquest episodi.

L’Ajuntament recorda la importància de seguir el consells de prevenció i seguretat que Protecció Civil adreça a la ciutadania:

Consells preventius

A l'habitatge:

Tingueu preparat: un transistor i piles de recanvi, llanternes, aliments rics en calories, combustible per a la calefacció i una farmaciola amb els medicaments habituals.

Reviseu: els punts d'entrada d'aire (cal que els protegiu amb una cinta que aïlli), l'estat de la teulada i el baixant d'aigua, les branques dels arbres (si són massa llargues cal que les podeu) i l'estat de la calefacció.

Al vehicle:

Disposeu de cadenes en bon estat, llanterna i manta de viatge.

Comproveu l'estat de les bateries, el dipòsit de benzina, els llums, els frens, els pneumàtics, la calefacció, el parabrisa...

Darrera actualització: 26.02.2018 | 16:51